Μέθοδος εκμάθησης

Μέθοδος εκμάθησης

Η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθούμε είναι κυρίως πρακτική, χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο μαθητής από το πρώτο κίολας μάθημα μπαίνει μόνος του στο σκάφος με τον εκπαιδευτή να επιτηρεί από κοντά. Με αυτό τον τρόπο είναι "καταδικασμένος" να μάθει αλλά, και το εξίσου βασικό, να απογαλακτιστεί από τον εκπαιδευτή ώστε στο τέλος των μαθημάτων να μπορεί να αρμενίζει μόνος του χωρίς άμεση επίβλεψη.

Τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την χρήση σύγχρονων σκαφών ή σανιδών. Έχουν ναυπηγηθεί πλέον εξειδικευμένα σκάφη που καθιστούν την εκμάθηση ασφαλή και εύκολη. Τα Topper λοιπόν που χρησιμοποιούμε προτείνονται από την παγκόσμια ομοσπονδία ISAF ώς καταλληλότερα για εκμάθηση. Αντίστοιχα και οι συγχρονες ιστιοσανίδες έχουν σχεδιαστεί για μεγιστη σταθερότητα και ασφάλεια ώστε η εκμάθηση να είναι κυριολεκτικά ένα όμορφο παιχνίδι.

Μετά το τμήμα γνωριμίας, η εξέλιξη σας είναι στο χέρι σας. Μπορείτε με το μήνα ή με τη φορά να κάνετε ιστιοπλοϊα όσο θέλετε ή να ακολουθήσετε ένα επόμενο τμήμα εκμάθησης.

Τα αγωνιστικά τμήματα μας έχουν το χαρακτηριστικό ότι προσαμόζονται στο επίπεδο των μαθητών μας. Βασική καινοτομία είναι ότι οι μαθητές είναι ουσιαστικά "καπετάνιοι" των σκαφών τους μια κι αυτοί καταστρώνουν και υλοποιούν την στρατηγική και την τακτική του αγώνα παίρνοντας από την αρχή μέχρι το τέλος μόνοι τους τις αποφάσεις. Το παραπάνω είναι απαραίτητο συστατικό για την πραγματική αγωνιστική εκμάθηση. Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι παλιοί μαθητες βοηθούν στην εκπαίδευση των νεότερων καθιστώντας την διαδικασία πιο διασκεδαστική, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς μεταξύ των μελών μας.

Photo Album

Τηλέφωνο:
23130 36632
6970 051202

E-mail:info@sailingtime.gr

EnglishGreek