Κατάστημα

Η Sailing Time είναι η επίσημη αντιπρόσωπος για όλα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη της Topper Sail Boats Ltd. στην Ελλάδα.

Η σειρά είναι σχεδιασμένη από τους  Ηowlett, White και Loday χρυσούς ολυμπιονίκες, σχεδιαστές πολλών ιστιοπλοϊκών σκαφών, μεταξύ άλλων και σκαφών AMERICAS CUP.


Ποιότητα κατασκευής

H Topper έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών, τα μεγαλύτερα μηχανήματα διαμόρφωσης καλουπιών στον κόσμο, με την ικανότητα να ναυπηγήσει τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη τέτοιου τύπου.  trilam

Όπως μπορείτε να δείτε στα δεξιά, οι γραμμές ανάμεσα στα διαφορετικά στρώματα είναι ευθείες, εδώ ακριβώς είναι και το σημείο υπεροχής της  Topper. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε η ανθεκτικότητα της γάστρας σε διάφορα σημεία του σκάφους να είναι η ζητούμενη και να μην χάνεται το κύριο πλεονέκτημα της μοντέρνας TRILAM γάστρας.

Η ταχύτητα και η θερμοκρασία στην οποία το καλούπι περιστρέφεται εξασφαλίζει τη συνέπεια στο πάχος των υλικών, τόσο στο πρώτο όσο και στο τελευταίο στρώμα. Ωστόσο το μεσαίο στρώμα είναι ελαφρώς πιο παχύ σε επίμαχα σημεία πιθανής πρόσκρουσης ώστε να προστατεύεται η ακεραιότητα της γάστρας.

Πριν αγοράσετε ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος, εξετάστε προσεκτικά τί αγοράζετε και συγκεκριμένα: Ποιότητα γάστρας και σχεδιασμός, δυνατότητες του σκάφους, ποιότητα εξαρτημάτων και πανιών.  Από τη στιγμή που θα εξετάσετε αυτές τις παραμέτρους θα πειστείτε τόσο για την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα της μοντέρνας σχεδίασης όσο  και για την ασυναγώνιστη αξία των ιστιοπλοϊκών σκαφών της σειράς Topaz.

Η Topper έχει πετύχει εκεί που άλλοι ακόμα προσπαθούν, στην πολύ σημαντική παράμετρο της συνέπειας στην ομοιομορφία της γάστρας.

Στην ισορροπία δηλαδή ανάμεσα στο βάρος και την αντοχή της γάστρας, αλλά ακόμη περισσότερο στο όμοια καταμερισμένο πάχος των τοιχωμάτων της γάστρας. Αυτό μπορεί να φανεί και με γυμνό μάτι κοιτώντας μέσα από το στεγανό του σκάφους.

Προσοχή: Υπάρχουν κάποια πλαστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη με μονή στρώση στην αγορά, που έχουν τα μειονεκτήματα του μεγάλου βάρους αλλά και της μειωμένης πλευστότητας. Έχουν κακή απόδοση σε ταχύτητα αλλά και στη διατήρηση του αρχικού σχήματος, ακριβώς επειδή κατασκευάζονται με διαφορετικό τρόπο. Η ποιότητα του χρησιμοποιούμενου πλαστικού είναι εξίσου σημαντική στην στιβαρότητα του σκάφους αλλά και στην ποιότητα της παραγόμενης επιφάνειας.

 hull

Κοιτάξτε για ψεγάδια στην επιφάνεια ή άλλα πιθανά σημεία αδυναμίας της γάστρας. ΔΕΝ θα βρείτε τέτοια στην πρωτοπόρο της αγοράς Topper και στη σειρά Topaz.

Σε αντίθεση με το fiberglass, που μπορεί να πάθει ζημιά πολύ εύκολα το πλαστικό αντέχει πολύ περισσότερο. Ο πολυεστέρας απορροφά νερό με τα χρόνια αν δεν επιδιορθωθεί σωστά, κάνοντας το σκάφος ακόμη πιο αργό με τον καιρό. Κάτι που δεν συμβαίνει στα πλαστικά σκάφη.

Εξαιτίας αυτού, ένα χρησιμοποιημένο Topaz θα είναι όσο γρήγορο όσο ένα καινούργιο διατηρώντας και την μεταπωλητική του αξία.

 

Η φωτογραφία δείχνει την ποιότητα της επιφάνειας με την μέθοδο TRILAM Polyethylene thermoplastic. 
 Δεν θα βρείτε τέτοια ποιότητα κατασκευής σε κανένα άλλο πλαστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος της αγοράς

Σχεδιαστές

Ian Howlett

Ναυπηγός μηχανικός και σχεδιαστής, έχει σχεδιάσει ένα μεγάλο αριθμό σκαφών όπως τα Blaze, Boss, Buzz, ISO, Spice, Sport14, παράλληλα έχει υπάρξει μέλος των ομάδων σχεδίασης σκαφών Americas Cup με τελευταίο το PRADA. Είναι ο εφευρέτης της τεχνολογίας CHINE που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των σκαφών.

Reg White

Αρκετές φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στα Tornado και σε άλλες κατηγορίες κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 1976 στο Μόντρεαλ στα Tornado. Η εμπειρία του στην κατασκευή σκαφών ξεκινά το 1965 σαν μέλος της ομάδας που επινόησε την ολυμπιακή κατηγορία Tornado. Ήταν ο βασικός κατασκευαστής των σκαφών μέχρι το 1984 και με ένα σκάφος του κέρδισε και το ολυμπιακό μετάλλιο στη Βαρκελώνη ο Loday to 1992. Από τότε έχει κατασκευάσει αρκετά καταμαράν και μονόγαστρα όπως: Hurricane 5.9, Dart Hawk, Dart 16, Laser EPS, Funboat και σειρές της Topper. Ακόμη με τον γιό του Rob επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή στα Tornado κατασκεύασε τα Shadow, Spitfire, Storm, StormF20 και το Dart Hawk.

Yves Loday

Το παρατσούκλι του είναι "Mister Catamaran", και ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992 στα Tornado θεωρείται επίσης ως ο πλέον καινοτόμος σχεδιαστής. Από το 1986 ακόμη έχει σχεδιάσει αρκετά καταμαράν και μονόγαστρα όπως: KL17, KL15.5, Hawk F18, Dart 16, Laser EPS, the Funboat και πολλά άλλα. Παθιασμένος με την ιστιοπλοΐα και τη δουλεία του σχεδίασε και μεγάλα καταμαράν με αποκορύφωμα το Extreme 40.

 

Μεταχειρισμένα σκάφη

Δείτε εδώ τα μεταχειρισμένα σκάφη που έχουμε στη διάθεση μας.

EnglishGreek